title
sedlcansky_smazeny_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Smažený Sedlčanský Hermelín s paprikou a petrželkou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Sedlčanský Hermelín nakrájíme na 8 dílků. V misce smícháme mouku s uzenou paprikou, osolíme a opepříme, poté v této směsi obalíme kousky Sedlčanského Hermelínu.
  2. V jiné misce rozšleháme vejce, do další misky nasypeme strouhanku. Každý dílek sýra nejdříve namočíme v rozšlehaných vejcích, poté obalíme ve strouhance. Tento postup zopakujeme tak, aby byl sýr dvakrát obalený.
  3. Sýr osmažíme ve větším množství slunečnicového oleje dozlatova. Po osmažení necháme sýr chvíli na papírové utěrce, abychom se zbavili přebytečného tuku.
  4. Vyskládáme na talíř, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, chilli vločkami a případně ještě osolíme a opepříme.

 

! Náš tip !

Pokud budete chtít zdravější variantu, připravte sýr v horkovzdušné fritéze.

Výživové údaje na 100 g

energie
1590 kj / 378.6 kcal
tuky
28.9 g
sacharidy
16.9 g
z toho cukry
0.8 g
bílkoviny
13.3 g
sůl
1.5 g
vláknina
0.8 g