title
sneci_1245x915px (1).jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Šneci z listového těsta s Lučinou a nakládanými rajčaty

60 min
6 porcí

Budete potřebovat

  • 1 ks ( 250g )listové těsto
  • 200 gLučina Originál
  • 100 gnakládaná rajčata
  • 2 čajová lžičkasušené oregano
  • sůl a pepř
  • 1 ksvejce na potření
  • 2 lžícesezamová semínka
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme plech na pečení s pečicím papírem. Listové těsto rozvalíme na pracovní ploše tak, aby vznikl obdélník.
  2. V míse smícháme Lučinu, nadrobno nasekaná nakládaná rajčata (šťávu slijeme), sušené oregano, sůl a pepř. Směs z Lučiny a rajčat rozetřeme rovnoměrně po povrchu listového těsta, srolujeme ho do dlouhého válečku a nakrájíme na kousky o tloušťce zhruba 2 cm.
  3. Kousky klademe s dostatečným rozestupem na připravený plech, potřeme je vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.
  4. Šneky pečeme v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé. Po vyjmutí z trouby je necháme trochu vychladnout a poté si je můžeme vychutnat!

Výživové údaje na 100 g

energie
1267,4 kj / 301,8 kcal
tuky
23,2 g
sacharidy
17,0 g
z toho cukry
2,9 g
bílkoviny
6,8 g
sůl
0,9 g
vláknina
1,1 g