Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Špenátový „prívarok“ se sýrovým steakem
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)
Špenátový „prívarok“ se sýrovým steakem
30 min
1 porce
Budete potřebovat
sýrový steak Liptov
250 g
baby špenát
200 ml
plnotučné mléko
2 stroužek
česnek
2 polévková lžíce
máslo
2 polévková lžíce
hladká mouka
2 polévková lžíce
tavený sýr
100 ml
smetana ke šlehání
sůl a pepř
Špenát spolu s mlékem rozmixujte dohladka.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte prolisovaný česnek a orestujte.
Přidejte mouku, rozmíchejte a pár vteřin pražte.
Vlijte rozmixovaný špenát, přidejte sýr a vařte do zhoustnutí. Na závěr přimíchejte smetanu a dochuťte pepřem a solí.
Na pánvi si nasucho opečte sýrový steak z obou stran. Podávejte s „prívarkem“, dozdobené hrachovými klíčky nebo oblíbenými bylinkami.
Výživové údaje na 100 g
energie
915,2 kj / 217,9 kcal
tuky
17,3 g
sacharidy
5,5 g
z toho cukry
3,0 g
bílkoviny
10,1 g
sůl
0,9 g
vláknina
0,8 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů