title
spenatovy-privarok-so-syrovym-steakom_1245x915px (1).png
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Špenátový „prívarok“ se sýrovým steakem

30 min
1 porce

Budete potřebovat

  • sýrový steak Liptov
  • 250 gbaby špenát
  • 200 mlplnotučné mléko
  • 2 stroužekčesnek
  • 2 polévková lžícemáslo
  • 2 polévková lžíce hladká mouka
  • 2 polévková lžícetavený sýr
  • 100 mlsmetana ke šlehání
  • sůl a pepř
Liptov_Steak_75g_400x400px.jpg
  1. Špenát spolu s mlékem rozmixujte dohladka.
     
  2. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte prolisovaný česnek a orestujte.
     
  3. Přidejte mouku, rozmíchejte a pár vteřin pražte.
     
  4. Vlijte rozmixovaný špenát, přidejte sýr a vařte do zhoustnutí. Na závěr přimíchejte smetanu a dochuťte pepřem a solí.
     
  5. Na pánvi si nasucho opečte sýrový steak z obou stran. Podávejte s „prívarkem“, dozdobené hrachovými klíčky nebo oblíbenými bylinkami.

Výživové údaje na 100 g

energie
915,2 kj / 217,9 kcal
tuky
17,3 g
sacharidy
5,5 g
z toho cukry
3,0 g
bílkoviny
10,1 g
sůl
0,9 g
vláknina
0,8 g