Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
V míse smícháme Lučinu Smetanovou, cukr, vanilkový extrakt a několik malin rozmačkaných vidličkou.
Rozvinuté těsto vykrojíme pomocí srdíčkového vykrajovátka na 6 srdíček a položíme je na plech s odstupem asi 2,5 cm. Pomocí ostrého nože nebo menšího srdíčkového vykrajovátka vytvoříme na každém srdíčku hraniční linii asi 6 mm od okraje.
Na každé srdíčko položíme uvnitř vytvořené hranice několik fazolí, aby byl vnitřek srdíčka zatížený a těsto v těchto místech při pečení nevzešlo.
Vejce smícháme se studenou vodou a touto směsí potřeme okraje srdíček.
Pečeme 15–17 minut nebo dokud nezačnou srdíčka zlátnout. Poté je necháme trochu vychladnout.
Na každé srdíčko naneseme asi 1/2 lžíce směsi z Lučiny Smetanové, rozetřeme ji uvnitř vytvořené hranice a přidáme čerstvé maliny.
! Náš tip !
Malinová srdíčka podávejte nejlépe čerstvě upečená. Maliny lze nahradit jahodami nebo borůvkami dle vaší fantazie.