title
valentyn_srdicka s malinami_1245x915 (1).jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Srdce z listového těsta s malinami a Lučinou Smetanovou

35 min
6 porcí

Budete potřebovat

  • 1 kslistové těsto
  • 120 gLučina Smetanová
  • 2 polévková lžícecukr
  • 0.50 čajová lžičkavanilkový extrakt
  • 300 gmaliny
  • 1 ksvejce
  • 1 polévková lžícestudená voda
  • 1 hrst ( na zatížení )fazole
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
  2. V míse smícháme Lučinu Smetanovou, cukr, vanilkový extrakt a několik malin rozmačkaných vidličkou.
  3. Rozvinuté těsto vykrojíme pomocí srdíčkového vykrajovátka na 6 srdíček a položíme je na plech s odstupem asi 2,5 cm. Pomocí ostrého nože nebo menšího srdíčkového vykrajovátka vytvoříme na každém srdíčku hraniční linii asi 6 mm od okraje.
  4. Na každé srdíčko položíme uvnitř vytvořené hranice několik fazolí, aby byl vnitřek srdíčka zatížený a těsto v těchto místech při pečení nevzešlo.
  5. Vejce smícháme se studenou vodou a touto směsí potřeme okraje srdíček.
  6. Pečeme 15–17 minut nebo dokud nezačnou srdíčka zlátnout. Poté je necháme trochu vychladnout.
  7. Na každé srdíčko naneseme asi 1/2 lžíce směsi z Lučiny Smetanové, rozetřeme ji uvnitř vytvořené hranice a přidáme čerstvé maliny.

! Náš tip !

Malinová srdíčka podávejte nejlépe čerstvě upečená. Maliny lze nahradit jahodami nebo borůvkami dle vaší fantazie.

Výživové údaje na 100 g

energie
1000.1 kj / 238.1 kcal
tuky
15.2 g
sacharidy
21.1 g
z toho cukry
5.2 g
bílkoviny
4.3 g
sůl
0.3 g
vláknina
2.3 g