Svět sýrů - Sýrové toasty s pomerančovo-mrkvovým salátem
title
5a_1245x915px (1).png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Sýrové toasty s pomerančovo-mrkvovým salátem

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Smetanový
  • 16 plátkytoastový chléb
  • 2 ksčervená cibule
  • 2 ksjarní cibulka
  • 4 ksmrkev
  • 2 kspomeranč
SEDLCANSKY_Smetanovy_100g_400x400px.jpg
  1. Plátky chleba z obou stran potřete máslem, poklaďte je Hermelínem a nasekanou cibulkou. 
  2. Rozehřejte grilovací pánev a na sucho na ní opečte toasty tak, aby zezlátly a zároveň se sýr uvnitř rozpustil. 
  3. Opečte je zhruba 3 minuty z každé strany na středním plameni.
  4. Oloupejte mrkev a pomeranč. Mrkev nastrouhejte na struhadle, pomeranč nakrájejte na kousky a vše smíchejte. 
  5. Dochuťte pár kapkami citronu. 
  6. Toasty můžete doplnit ztraceným vejcem.

! Náš tip !

Ztracené vejce:

V širším hrnci přiveďte k varu vodu. Poté snižte plamen tak, aby voda jen lehce bublala. Vařečkou udělejte vír a do jeho středu vyklepněte vejce. Nechte cca 3 minuty povařit a pak opatrně vyndejte.

Výživové údaje na 100 g

energie
735,5 kj / 175,1 kcal
tuky
9,0 g
sacharidy
17,0 g
z toho cukry
4,3 g
bílkoviny
6,5 g
sůl
0,5 g
vláknina
2,4 mg