title
syrovy-tanierik_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Sýrový talířek

10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksšlehačka
  • 1 ksřapíkatý celer
  • 1 kshruška
  • cherry rajčata
  • sůl a pepř
  • 1 kstvaroh
  • Liptov korbáčiky
  • Liptov sýrečky
  • Liptov nitky
  • limetková šťáva
Liptov_korbaciky_80g_400x400px.jpg
  1. Jednohubky – půl pareničky a půl rajčete: Pareničky Liptov „Hravé“ a cherry rajčata překrojíte na půl a na každou jednohubku dejte ze spodu a z vrchu rajče. 
  2. Spirálky z hrušky se sýrovými nitkami: Hrušku umyjte, překrojte podélně na 8 částí, řezy potřete limetkovou šťávou, aby nezhnědly, překrojte ještě v polovině z 75 % (ne úplně) a vložte dovnitř 3–4 nitky Liptov „Hravé“. 
  3. Špíz s hroznovým vínem a sýrečky: Na párátko napíchněte postupně asi třícentimetrové kousky sýrečku Liptov „Hravý“ a bobuli hroznového vína.
  4. Lodička z řapíkatého celeru s pěnou a uzeným korbáčkem: Celer natrhejte na jednotlivé řapíky, konce opatrně zařízněte, zarovnejte, umyjte a osušte. 
  5. Vyšlehanou šlehačku smíchejte s pepřem, troškou soli, tvarohem a pažitkou. 
  6. Vložte do zdobítka a naneste na lodičku z celeru. Nahoru položte korbáček Liptov „Hravý“.
     

Výživové údaje na 100 g

energie
757,3 kj / 180,3 kcal
tuky
13,7 g
sacharidy
4,5 g
z toho cukry
3,4 g
bílkoviny
10,0 g
sůl
0,6 g
vláknina
0,6 g