title
tagliatelle-s-lososem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Tagliatelle s lososem

30 min + + 5 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 120 gLučina Smetanová
  • 330 gtagliatelle
  • 300 gčerstvého filetu z lososa bez kůže
  • 2 ksšalotka
  • 3 stroužekčesnek
  • 4 snítkatymián
  • 2 polévková lžíceolivový olej
  • hladkolistá petrželka
  • hoblinky parmezánu
  • sůl
  • pepř
Lucina 120g bila_400x400px.jpg
  1. Šalotky a česnek nasekejte nadrobno. 
  2. Do kastrůlku nalijte lžíci olivového oleje, vsypte šalotku s česnekem a nechte zesklovatět. 
  3. Na pánvi rozpalte lžíci oleje. 
  4. Filety z lososa nakrájejte na větší kostky a jemně posolte. Vložte je na rozehřátou pánev se snítkami tymiánu. Zprudka osmahněte. 
  5. Když je šalotka s česnekem změklá, plotýnku s kastrůlkem ztlumte a vložte Lučinu Smetanovou, aby se rozpustila a prohřála.
  6. Do hrnce nalijte 2 litry vody a přiveďte k varu. Vodu osolte a vsypte těstoviny, vařte 2 až 3 minuty na skus. 
  7. Sceďte a v hrnci nechte trochu vody. Přidejte omáčku z Lučiny Smetanové, nasekanou petržel a promíchejte. 
  8. Na talíř dejte těstoviny, přidejte kousky lososa a posypte parmezánem a petrželí.

Výživové údaje na 100 g

energie
965,6 kj / 229,9 kcal
tuky
10,2 g
sacharidy
21,0 g
z toho cukry
0,9 g
bílkoviny
13,3 g
sůl
0,3 g
vláknina
0,3 g