Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Tagliatelle s lososem
(0 z 1 hodnocení)
Tagliatelle s lososem
30 min
+ + 5 min
4 porce
Budete potřebovat
120 g
Lučina Smetanová
330 g
tagliatelle
300 g
čerstvého filetu z lososa bez kůže
2 ks
šalotka
3 stroužek
česnek
4 snítka
tymián
2 polévková lžíce
olivový olej
hladkolistá petrželka
hoblinky parmezánu
sůl
pepř
Šalotky a česnek nasekejte nadrobno.
Do kastrůlku nalijte lžíci olivového oleje, vsypte šalotku s česnekem a nechte zesklovatět.
Na pánvi rozpalte lžíci oleje.
Filety z lososa nakrájejte na větší kostky a jemně posolte. Vložte je na rozehřátou pánev se snítkami tymiánu. Zprudka osmahněte.
Když je šalotka s česnekem změklá, plotýnku s kastrůlkem ztlumte a vložte Lučinu Smetanovou, aby se rozpustila a prohřála.
Do hrnce nalijte 2 litry vody a přiveďte k varu. Vodu osolte a vsypte těstoviny, vařte 2 až 3 minuty na skus.
Sceďte a v hrnci nechte trochu vody. Přidejte omáčku z Lučiny Smetanové, nasekanou petržel a promíchejte.
Na talíř dejte těstoviny, přidejte kousky lososa a posypte parmezánem a petrželí.
Výživové údaje na 100 g
energie
965,6 kj / 229,9 kcal
tuky
10,2 g
sacharidy
21,0 g
z toho cukry
0,9 g
bílkoviny
13,3 g
sůl
0,3 g
vláknina
0,3 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů