title
tarator_1245x915.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Tarator s Lučinou & Skyrem

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 240 gLučina & Skyr
  • 600 gkefír
  • 1 ks velkáokurka
  • 2 stroužekčesnek
  • 2 lžíce nasekanýkopr
  • 1 lžíceolivový olej
  • 1 hrstvlašské ořechy
  • sůl a pepř
LUCINA _ SKYR 120g_400x400px.jpg
  1. Okurku nakrájíme na malé kostičky a česnek nasekáme nebo utřeme. Osolíme a promícháme s polovinou nasekaného kopru.
  2. V misce smícháme kefír, polovinu Lučiny & Skyru a olivový olej.
  3. V druhé misce smícháme druhou polovinu Lučiny & Skyru s koprem a s nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Na talíř dáme velkou lžíci připravené okurky s koprem, zalijeme kefírem se Skyrem a na okurky dáme lžíci Skyru s koprem.
  5. Polévku podáváme chlazenou a můžeme ještě dozdobit pár kapkami olivového oleje a snítky čerstvého kopru.

! Náš tip !

Pokud nechcete dělat takto nazdobenou variantu, jako je popsaná v receptu, můžete jednoduše smíchat všechny ingredience najednou a na závěr posypat nasekanými ořechy a koprem.

Výživové údaje na 100 g

energie
445.9 kj / 106.2 kcal
tuky
7.8 g
sacharidy
4.5 g
z toho cukry
3.0 g
bílkoviny
4.3 g
sůl
0.3 g
vláknina
0.6 g