title
telacie-fasirky-s-rozmarinom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Telecí karbanátky s rozmarýnem

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 250 gmleté telecí maso
  • 3 polévková lžícenasekané čerstvé bylinky
  • sůl a pepř
  • 1 ksvejce
  • 3 polévková lžíce strouhanka
  • 1 stroužekčesnek
  • 3 kshruška
  • 40 gLiptov brynza
  • petrželová nať
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Z masa, bylinek, soli, pepře, strouhanky, česneku a vajíčka vypracujte směs, kterou na prkýnku rozválejte na tloušťku 1,5 cm. 
  2. Z této vykrajujte 5cm kolečka, která následně smažte v oleji. 
  3. Hrušky nakrájejte na tenké plátky o tloušťce 2 mm. Z plátků formičkou vykrojte kolečka o něco menší než smažené karbanátky. 
  4. Na vychladlé karbanátky pokládejte kolečko hrušky, přidejte brynzu Liptov a přikryjte druhým kolečkem hrušky. Můžete dozdobit petrželovou natí. 

! Náš tip !

Gurmánský zážitek si tak můžete vychutnat nejen v exkluzivních restauracích, ale i doma. Vaši přátelé určitě nebudou šetřit chválou na vaše kuchařské umění.

Výživové údaje na 100 g

energie
511,9 kj / 121,9 kcal
tuky
4,6 g
sacharidy
11,1 g
z toho cukry
4,7 g
bílkoviny
9,3 g
sůl
0,2 g
vláknina
1,8 g