title
telacia-pasteta-zapecena-s-parenicou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Telecí paštika zapečená s parenicí

60 min + + 15 min
12 porcí

Budete potřebovat

  • 2 ksparenica Liptov
  • 500 gmleté telecí maso
  • 30 plátkyprossciuto
  • 800 gkuřecí játra
  • 5 ksbobkový list
  • 2 ksvejce
  • sůl a pepř
  • 2 polévková lžíceoregano
  • 1 polévková lžícetymián
  • 2 polévková lžícepetrželová nať
  • 1 polévková lžícerajčatový protlak
  • 1 čajová lžičkachilli pasta
  • 3 kscibule
  • 4 stroužekčesnek
  • 2 polévková lžíceolej
Liptov_Parenica_udena_105g_400x400px.jpg
  1. Cibuli s česnekem opečte na oleji do sklovita, osolte, přidejte maso s
    játry a pomalu opékejte na cibuli. Přidejte koření, vejce, protlak a chilli pastu (feferonku). Opékejte na 90 procent.
  2. Směs nechte vychladnout, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ji ponorným mixérem. Promíchejte s pršutem nakrájeným na malé nudličky a přendejte ji do nerezové nádoby na paštiku. Nádobu vložte do pekáče s vodou (voda sahá asi po 2/3 nádoby s paštikou) a pečte přikryté alobalem v troubě cca 45 minut.
  3. Nechte vychladnout. Vyndejte z nádoby, oviňte parenicí kolem dokola a vložte zapéct na 12 minut do trouby opět přikryté. Do středu paštiky můžete dát povařenou mrkev.

Výživové údaje na 100 g

energie
740,5 kj / 176,3 kcal
tuky
10,4 g
sacharidy
1,7 g
z toho cukry
0,9 g
bílkoviny
19,1 g
sůl
1,0 g
vláknina
0,7 g