title
teply-tekvicovy-salat-so-syrovym-steakom_1245x915px (1).png
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Teplý dýňový salát se sýrovým steakem

15 min + + 5 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 2 kssýrový steak Liptov
  • 1 ks maládýně Hokkaido
  • olivový olej
  • 1 hrststrouhaný parmazán
  • 0.50 ksmalá kapusta
  • 50 gslanina
  • 1 plechovkačočka v konzerve
  • piniové oříšky na ozdobu
  • sůl
Liptov_Steak_75g_400x400px.jpg
  1. Dýni zbavte semen a nakrájejte na malé kostičky. Polijte olivovým olejem, osolte a přidejte parmazán. 
  2. Pořádně promíchejte a vysypte na plech s pečicím papírem. 
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů doměkka.
  4. Kapustu nakrájejte na menší kusy. 
  5. Slaninu nakrájejte na drobné kostky.
  6. V pánvi osmahněte slaninu. Po chvíli přidáme kapustu a osmažte ji spolu se slaninou. Osolte podle potřeby.
  7. Směs přendejte do misky, přidejte propláchnutou čočku, upečenou dýni, trochu olivového oleje, promíchejte a dosolte.
  8. Na pánvi si nasucho opečte piniové oříšky. Osolte a odložte stranou.
  9. Na závěr nasucho opečte z obou stran sýrový steak.
  10. Salát podávejte se sýrovým steakem a posypaný praženými oříšky.

Výživové údaje na 100 g

energie
671,2 kj / 159,8 kcal
tuky
10,4 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
1,4 g
bílkoviny
9,8 g
sůl
0,7 g
vláknina
2,3 g