title
testoviny-se-smetanovou-bylinkovou-omackou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Těstoviny se smetanovou bylinkovou omáčkou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 240 gLučina Smetanová
  • 1 ksšalotka
  • 2 stroužekčesnek
  • 4 polévková lžíceolivový olej
  • 2 ksvaječný žloutek
  • čerstvé bylinky (např. kopr, tymián, rozmarýn)
  • sůl
  • 8 kscherry rajčata
  • 100 ghoblinky parmezánu
  • 500 gtagliatelle
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. Dejte vařit těstoviny do 3 l osolené, vroucí vody. 
  2. Nakrájejte šalotku a česnek na jemno, nechte zpěnit v hluboké větší pánvi na olivovém oleji a přidejte Lučinu Smetanovou. 
  3. Na mírném ohni minutu prohřívejte a vmíchejte žloutky a bylinky. 
  4. Odstavte, osolte a opepřete. 
  5. Uvařené těstoviny smíchejte se smetanovou omáčkou, posypte nakrájenými cherry rajčaty a hoblinami sýra.

Výživové údaje na 100 g

energie
1264,0 kj / 300,9 kcal
tuky
13,0 g
sacharidy
34,8 g
z toho cukry
2,8 g
bílkoviny
10,6 g
sůl
0,4 g
vláknina
0,4 g