title
LEF_8590 (2).jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Trhanec s jahodovým Pribináčkem

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 baleníPribináček jahodový
  • 100 gJahody
  • 300 ghladká mouka
  • 100 gcukr krupice
  • 4 ksvejce
  • 115 gmáslo
  • 500 mlmléko
  • 0.50 čajová lžičkavanilkový extrakt
  • sůl
  • 0.50 kscitrón
  • 0.50 ksprášek do pečiva
  • máslo na vymazání formy
Produktová kategorie (3).jpg
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na koláč o průměru 23–25 cm vymažeme
    a vysypeme moukou.
  2.  Ve velké míse smícháme hladkou mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
  3. V malém hrnci rozehřejeme máslo a mléko, dokud se máslo úplně
    nerozpustí. Směs necháme vychladnout.
  4.  Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  5.  Do suchých ingrediencí přidáme žloutky, vanilkový extrakt a citronovou kůru
    z poloviny citronu a pak postupně přidáváme směs s máslem a mlékem. Mícháme,
    dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Není třeba ho smíchat úplně
    dokonale, ale alespoň tak, aby nezůstaly viditelné hrudky.
  7.  Těsto vlijeme do připravené formy na koláč.
  8.  Pečeme v předehřáté troubě asi 30–35 minut nebo dokud trhanec nezhnědne
    na povrchu.
  9.  Dezert necháme trochu vychladnout a pak těsto natrháme na jednotlivá sousta.
  10.  Trhanec rozdělíme na porce a podáváme s dipem z jahodového Pribináčku a
    s čerstvými jahodami.

! Náš tip !

 Císařský trhanec můžeme servírovat teplý i studený.

Výživové údaje na 100 g

energie
939,3 kj / 223,6 kcal
tuky
11,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
24,2 g
z toho cukry
8,1 g
bílkoviny
2,8 g
sůl
0,2 g
vláknina
0,7 g