Svět sýrů - Troubelín s brusinkami v listovém těstě
title
8a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Troubelín s brusinkami v listovém těstě

15 min + + 5 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Speciál Troubelín
  • 2 lžícebrusinky
  • 500 glistové těsto
  • 2 ksvejce
  • 1 špetkahrubozrnná sůl
SEDLCANSKY_Troubelin_2x100g_400x400px.jpg
  1. Rozpalte troubu na 180 °C.
     
  2. Na vále pomoučněném hladkou moukou rozválejte těsto. Těsto rozdělte na dvě části. Troubelín rozkrojte a položte ho na listové těsto. Přidejte na něj brusinky a přiklopte druhou částí Troubelína. Překryjte jednou stranou listového těsta.
     
  3. Rozklepněte vajíčko, mašlovačku potřete jednu část těsta a přiklopte druhou částí. Strany utěsněte vidličkou, aby sýr nevytekl. Celé potřete vajíčkem a posypte hrubou solí. Dejte péct do rozpálené trouby.

! Náš tip !

Podávejte s kyselou okurkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1429,6 kj / 340,4 kcal
tuky
25,3 g
sacharidy
18,4 g
z toho cukry
2,0 g
bílkoviny
10,8 g
sůl
1,0 g
vláknina
1,1 mg