title
valentyn_zahour_1245x915 (1).jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Tvarohové knedlíčky s žahourem z Pribináčku Jahoda

60 min
4 porce

Budete potřebovat

Produktová kategorie (3).jpg

Jahodový žahour:

  1. Jahody omyjeme, odstraníme stopky a plody nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci smícháme jahody s cukrem a citronovou šťávou. Přidáme vodu a vaříme na středním plameni, dokud jahody nezměknou.
  3. Smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a pomalu vmícháme do jahod. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  4. Do rozvaru vmícháme Pribináček Jahoda a dobře promícháme.

 

Tvarohové knedlíky:

  1. V míse smícháme tvaroh, mouku, rozpuštěné máslo, vejce a špetku soli tak, aby vzniklo hladké těsto.
  2.  Z těsta vytvoříme malé knedlíky. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme trochu mouky.
  3. Vaříme knedlíky ve vroucí vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  4. Knedlíky vyjmeme pomocí děrované lžíce a necháme okapat. Podáváme je zalité žahourem.

! Náš tip !

Pokud se vám rozvar zdá být příliš hustý, můžete ho zředit smetanou.

Výživové údaje na 100 g

energie
724.6 kj / 172.5 kcal
tuky
8.8 g
sacharidy
17.1 g
z toho cukry
4,9 g
bílkoviny
5,1 g
sůl
0,1 g
vláknina
0,8 g