title
Lucina_vajickova-s-pazitkou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Vajíčková pomazánka s Lučinou a pažitkovým olejem

20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ks vejce vařené natvrdo
  • 1 ksLučina Originál 100g
  • 1 lžíce změklémáslo
  • 1 lžícehořčice
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce (jemně nasekaná)pažitka
  • 3 lžíce olivový nebořepkový olej
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Oloupeme vejce a nasekáme je najemno.
  2. V misce smícháme Lučinu s máslem a hořčicí dohladka.
  3. Přidáme nasekaná vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
  4. Z pažitky a oleje připravíme pažitkový olej – můžeme použít tyčový mixér nebo směs rozmělnit v hmoždíři.
  5. Pomazánku podáváme ozdobenou kapkou pažitkového oleje, případně přidáme pár koleček vařeného vejce navrch.

! Náš tip !

Pažitkový olej si můžeme připravit předem – v lednici vydrží až týden. Skvěle se hodí i na saláty nebo vařené brambory.

Výživové údaje na 100 g

energie
815.3 kj / 194.1 kcal
tuky
16.6 g
sacharidy
1.4 g
z toho cukry
0.9 g
bílkoviny
9.9 g
sůl
0.7 g
vláknina
0.1 g