Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Vejce v bylinkové jarní omáčce
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)
Vejce v bylinkové jarní omáčce
15 min
4 porce
Budete potřebovat
200 g
Apetito smetanové 150g
4 ks
vejce
100 g
zelené bylinky (kopřiva, pažitka, petrželka, šťovík, řeřicha)
100 g
bílý jogurt
sůl
pepř
Uvařte vejce natvrdo a opatrně oddělte bílky od žloutků.
Nakrájejte žloutky na půlky.
Bílky rozpůlte tak, aby v každé části byl přibližně stejně velký otvor po žloutku.
Dobře promíchejte jogurt, sýr Apetito a jemně nasekané bylinky, přidejte špetku pepře a dochuťte solí.
Na talíři vytvořte z omáčky kolečka a do každého položte jeden bílek otvorem nahoru.
Naplňte každý otvor omáčkou a do ní vložte čtvrtku žloutku.
! Náš tip !
Podávejte s toustem a se salátem.
Výživové údaje na 100 g
energie
574,0 kj / 136,7 kcal
tuky
10,0 g
sacharidy
3,4 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
8,5 g
sůl
1,0 g
vláknina
0,3 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů