title
visnovy-cheesecake-s-makovym-korpusem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Višňový cheesecake s makovým korpusem

30 min + + 20 min
8 porcí

Budete potřebovat

  • 360 gLučina Smetanová
  • 8 plátkyprášková želatina
  • 200 gmražených višní
  • 200 mlsmetana ke šlehání
  • 8 polévková lžícemoučkový cukr
  • 1 hrnekslunečnicová semínka
  • 1 ks zralý banán
  • 1 ksvejce
  • 3 polévková lžícemáku
  • 2 polévková lžícemed
  • 1 špetkasůl
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. V mixéru rozmixujte všechny ingredience na korpus a rovnoměrnou vrstvu v dortové formě pečte 15 až 20 min na 170 °C. Nechte vychladnout.
     
  2. Namočte na 10 min želatinu do studené vody. Rozmražené višně rozmixujte se 3 lžícemi cukru. Mezitím vyšlehejte smetanu ke šlehání se zbytkem cukru do hustého krému, přidejte Lučinu Smetanovou a krátce vmixujte ke šlehačce. V kastrůlku zahřejte 2/3 višní, max na 60 °C a rozpusťte v nich 6 plátků želatiny, nechte trochu zchladnout a pak do višňové želatiny postupně vmixujte Lučinový krém.
     
  3. Nalijte na vychladlý korpus ve formě a dejte na hodinu do lednice. Pak zahřejte zbylou třetinu višní s 2 plátky želatiny stejně jako na krém a nalijte na cheesecake. Další 2 hodiny chlaďte a pak vyndejte cheesecake z formy.

Výživové údaje na 100 g

energie
1331,9 kj / 317,1 kcal
tuky
24,2 g
sacharidy
15,4 g
z toho cukry
14,0 g
bílkoviny
8,5 g
sůl
0,4 g
vláknina
2,8 g