Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Zapečené jáhly
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)
Zapečené jáhly
60 min
+ + 20 min
4 porce
Budete potřebovat
7 ks
Lučina Originál 100g
300 g
jáhly
400 g
nakrájená oloupaná rajčata
2 hrst
nadrobno pokrájená bazalka
sůl
čerstvě mletý pepř
2 ks
vejce
2 ks
cuketa
máslo a strouhanka na vysypání formy
Jáhly nasypte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Promíchejte a slijte. Opakujte ještě dvakrát. Jáhly se spařují, aby se zabránilo nahořklé chuti.
Slité jáhly zalijte hrnkem teplé vody, osolte a pozvolna vařte asi 7 minut. Přiklopte a nechte 10 minut dojít.
V míse promíchejte Lučinu, bazalku a drcená rajčata. Přimíchejte jáhly. Podle potřeby dosolte a opepřete.
Oddělte bílek od žloutku. K bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Žloutek promíchejte s Lučinou.
Do Lučiny se žloutkem opatrně vmíchejte bílek.
Zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhankou. Do misek rozprostřete jáhly a uhlaďte. Na první vrstvu rovnoměrně rozetřete druhou vrstvu.
Cuketu nakrájejte na slabé plátky a rozprostřete je navrch. Osolte a opepřete.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut.
Výživové údaje na 100 g
energie
626,9 kj / 149,3 kcal
tuky
10,7 g
sacharidy
8,5 g
z toho cukry
2,0 g
bílkoviny
4,8 g
sůl
0,6 g
vláknina
0,5 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů