title
zapecene-jahly.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Zapečené jáhly

60 min + + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 7 ksLučina Originál 100g
  • 300 gjáhly
  • 400 gnakrájená oloupaná rajčata
  • 2 hrstnadrobno pokrájená bazalka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 ksvejce
  • 2 kscuketa
  • máslo a strouhanka na vysypání formy
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Jáhly nasypte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Promíchejte a slijte. Opakujte ještě dvakrát. Jáhly se spařují, aby se zabránilo nahořklé chuti.
     
  2. Slité jáhly zalijte hrnkem teplé vody, osolte a pozvolna vařte asi 7 minut. Přiklopte a nechte 10 minut dojít.
     
  3. V míse promíchejte Lučinu, bazalku a drcená rajčata. Přimíchejte jáhly. Podle potřeby dosolte a opepřete.
     
  4. Oddělte bílek od žloutku. K bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Žloutek promíchejte s Lučinou.
     
  5. Do Lučiny se žloutkem opatrně vmíchejte bílek.
     
  6. Zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhankou. Do misek rozprostřete jáhly a uhlaďte. Na první vrstvu rovnoměrně rozetřete druhou vrstvu.
     
  7. Cuketu nakrájejte na slabé plátky a rozprostřete je navrch. Osolte a opepřete.
     
  8. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut.

Výživové údaje na 100 g

energie
626,9 kj / 149,3 kcal
tuky
10,7 g
sacharidy
8,5 g
z toho cukry
2,0 g
bílkoviny
4,8 g
sůl
0,6 g
vláknina
0,5 g