Zapékané noky (bramborové) s lilkem, cuketou a sýrem
30 min + + 15 min
4 porce
Budete potřebovat
1 ksbrambory
3 ksvejce
350 ghrubá mouka
sůl
voda
5 plátkycuketa
5 plátkylilek
4 ks na zalitívejce
Liptov Pološtiepok
2 ksjarní cibulka
Lilek potřete olejem a krátce opečete v troubě, aby byl světle hnědý. Do vymazané zapékací misky vložte cuketu a lilek hranami kolmo na mísu. V jiné nádobě rozšlehejte vajíčka.
Ze surovin vypracujte řidší těstíčko a z prkýnka vhazujte do vroucí osolené vody halušky.
Halušky jsou uvařené, když vyplouvají na hladinu.
Vyjměte je sítkem, vložte do mísy, pokapte olejem, promíchejte a nechte vychladnout.
Halušky promíchejte s vajíčky, sýrem, cibulkou, solí, pepřem, tymiánem a uložte je kolem cukety s lilkem do mísy. Zapékejte asi 12 minut. Podávejte s míchaným salátem.
! Náš tip !
Doporučujeme podávat s vínem Veltlínské červené rané.