title
zapekane-halusky-s-baklazanom-cuketou-a-so-syrom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Zapékané noky (bramborové) s lilkem, cuketou a sýrem

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksbrambory
  • 3 ksvejce
  • 350 ghrubá mouka
  • sůl
  • voda
  • 5 plátkycuketa
  • 5 plátkylilek
  • 4 ks na zalitívejce
  • Liptov Pološtiepok
  • 2 ksjarní cibulka
Liptov_Polostiepok_185g_400x400px.jpg
  1. Lilek potřete olejem a krátce opečete v troubě, aby byl světle hnědý.
    Do vymazané zapékací misky vložte cuketu a lilek hranami kolmo na mísu.
    V jiné nádobě rozšlehejte vajíčka.
     
  2. Ze surovin vypracujte řidší těstíčko a z prkýnka vhazujte do vroucí osolené vody halušky.
     
  3. Halušky jsou uvařené, když vyplouvají na hladinu.
     
  4. Vyjměte je sítkem, vložte do mísy, pokapte olejem, promíchejte a nechte vychladnout.
     
  5. Halušky promíchejte s vajíčky, sýrem, cibulkou, solí, pepřem, tymiánem a uložte je kolem cukety s lilkem do mísy.
    Zapékejte asi 12 minut.
    Podávejte s míchaným salátem.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Veltlínské červené rané.

Výživové údaje na 100 g

energie
937,1 kj / 223,1 kcal
tuky
8,9 g
sacharidy
24,4 g
z toho cukry
0,9 g
bílkoviny
11,3 g
sůl
0,6 g
vláknina
1,2 g