title
zeleny-salat_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Zelený salát

15 min + + 5 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 125 gLiptov brynza
  • 200 gtěstoviny
  • 40 ghráškové lusky
  • 40 gřapíkatý celer
  • 30 ghrášek
  • 30 gšpenátové lístky
  • 120 mlzeleninový vývar
  • 60 mlsladká smetana
  • 1 čajová lžičkacitronová šťáva
  • 1 stroužekčesnek
  • 1 čajová lžičkaškrob
  • sůl
  • pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Těstoviny vařte v osolené vodě al dente. Sceďte. 
  2. Hráškové lusky umyjte, odřízněte konce a lusky příčně překrojte na polovinu. 
  3. Řapíkatý celer opláchněte a nakrájejte na 1cm kousky. 
  4. V malém hrnci asi 3 minuty povařte nakrájený hrášek a celer, sceďte a hned vložte do studené vody s ledem. 
  5. Ve druhém hrníčku si připravte omáčku. Přiveďte k varu vývar se škrobem, přidejte listy špenátu, oloupaný hrášek a krátce povařte. Přidejte smetanu, citronovou šťávu, sůl, pepř a česnek. Rozmixujte na omáčku. 
  6. Těstoviny promíchejte s uvařeným hráškem a celerem, zalijte hráškovošpenátovou omáčkou a posypte brynzou Liptov.

Výživové údaje na 100 g

energie
850,1 kj / 202,4 kcal
tuky
8,1 g
sacharidy
23,5 g
z toho cukry
1,1 g
bílkoviny
7,9 g
sůl
0,7 g
vláknina
2,8 g