Brambory ve slupce dáme do velkého hrnce s osolenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Poté brambory scedíme, necháme mírně vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
Ve velké míse smícháme Lučinu smetanovou, majonézu, dijonskou hořčici, jablečný ocet, sůl a pepř. Šleháme, dokud nebude směs hladká a krémová. Do dresinku přidáme najemno nasekanou pažitku, kopr, červenou cibuli a celer. Vše dobře promícháme.
Do mísy s dresinkem přidáme vychladlé brambory a jemně promícháme, aby byly dobřepokryté dresinkem.
Salát přikryjeme a necháme v lednici alespoň hodinu odležet, aby se chutě spojily. Před podáváním ho ozdobíme najemno nasekaným koprem a pažitkou.
! Náš tip !
Tip: Tento bramborový salát se skvěle hodí jako příloha ke smaženým jídlům.