title
brambor salat_s lucinou a bylinkami_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Bramborový salát s Lučinou a bylinkami

60 min + + alespoň 2 hodiny na odležení
10 porcí

Budete potřebovat

  • 1.50 kgbrambory
  • 200 gLučina Smetanová
  • 3 lžícemajonéza
  • 2 čajová lžičkadijonská hořčice
  • 3 lžíce čerstvápažitka
  • 2 lžíce čerstvýkopr
  • sůl
  • pepř
  • 1 ks maláčervená cibule
  • 2 ks ( 2 stonky )řapíkatý celer
  • 2 lžíceJablečný ocet
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg

Bramborový salát s Lučinou a bylinkami

  1. Brambory ve slupce dáme do velkého hrnce s osolenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Poté brambory scedíme, necháme mírně vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
     
  2. Ve velké míse smícháme Lučinu smetanovou, majonézu, dijonskou hořčici, jablečný ocet, sůl a pepř. Šleháme, dokud nebude směs hladká a krémová. Do dresinku přidáme najemno nasekanou pažitku, kopr, červenou cibuli a celer. Vše dobře promícháme.
     
  3. Do mísy s dresinkem přidáme vychladlé brambory a jemně promícháme, aby byly dobřepokryté dresinkem.
     
  4. Salát přikryjeme a necháme v lednici alespoň hodinu odležet, aby se chutě spojily. Před podáváním ho ozdobíme najemno nasekaným koprem a pažitkou.

 

! Náš tip !

Tip: Tento bramborový salát se skvěle hodí jako příloha ke smaženým jídlům.