title
brambor salat_s lucinou a porkem_1245x915px.png
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Bramborový salát s Lučinou Originál, zakysanou smetanou a pórkem

60 min + Alespoň 2 hodiny na odležení.
10 porcí

Budete potřebovat

  • 1.50 kgbrambory
  • 200 gLučina Originál
  • 100 gzakysaná smetana
  • 1 ks střednípórek
  • 3 lžícemajonéza
  • 3 čajová lžičkadijonská hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 ks maláčervená cibule
  • 2 stonkyřapíkatý celer
  • 2 lžíceJablečný ocet
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Brambory dáme do velkého hrnce s osolenou vodou, přivedeme je k varu a vaříme, dokud nebudou měkké. Scedíme je a necháme mírně vychladnout. Pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
     
  2. Ve velké míse smícháme Lučinu, zakysanou smetanu, majonézu, dijonskou hořčici, jablečný ocet, sůl a pepř. Šleháme, dokud nebude směs hladká a krémová.
     
  3. Do dresinku přidáme najemno nakrájený pórek (pouze bílou a světle zelenou část), červenou cibuli a celer. Vše dobře promícháme.
     
  4. Do mísy s dresinkem přidáme vychladlé brambory a jemně promícháme, aby byly dobře pokryté dresinkem. Salát přikryjeme a necháme v lednici alespoň hodinu odležet, aby se chutě spojily.

! Náš tip !

Tip: Tento bramborový salát se skvěle hodí jako příloha ke smaženým jídlům.

Výživové údaje na 100 g

energie
519,9 kj / 123,8 kcal
tuky
5,9 g
sacharidy
14,7 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
2,7 g
sůl
0,3 g
vláknina
1,3 g