title
zubac-na-ruzickovom-keli-a-gastanmi_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez lepku.svg
Bez lepku
(0 z 1 hodnocení)

Candát na růžičkové kapustě s kaštany

15 min + + 5 min
2 porce

Budete potřebovat

Vrchar výrazný (400x400).png
  1. Slupky kaštanů nařežte do kříže, 30 minut povařte, poté oloupejte a vařte dalších 20 minut v polovině dávky vývaru.
  2. V pánvi nechte zkaramelizovat cukr s máslem, přidejte uvařené osušené kaštany a osmahněte do zlatohněda.
  3. Překrojené růžičky kapusty vařte 15 minut ve zbytku vývaru. Na másle osmahněte cibuli, přidejte kapustu, opepřete, osolte, poprašte špetkou tymiánu. Přidejte nasekané kaštany a krátce poduste.
  4. Candáta osolte a opepřete a krátce opečte na másle. Podávejte ho na hnízdě z růžiček kapusty, kaštanů a strouhaného sýra Liptov Gerlach.

Výživové údaje na 100 g

energie
397,2 kj / 94,6 kcal
tuky
3,7 g
sacharidy
8,3 g
z toho cukry
2,5 g
bílkoviny
5,6 g
sůl
0,4 g
vláknina
2,1 g