title
PBCK_baner_1245-x-915_V2-2.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Dobrůtky do školy aneb návrhy na svačinové krabičky

Najít inspiraci na školní svačinky je někdy opravdová výzva. Proto vám přinášíme zajímavé recepty, které jsou chutné a zároveň nutričně vyvážené!

 

Naše tipy

Každou mámu i tátu někdy potrápilo, že jejich ratolest přinesla svačinu ve stejném stavu, jako ji odnesla. 

 

Přečtěte si tipy, jak tomu předejít:

  • Dejte dítěti na výběr! Pokud děti mohou pomoci navrhnout a vybrat recepty, pak je pravděpodobnější, že připravené jídlo poté sní.
  • Zapojte je do procesu vaření. Námi vybrané recepty jsou uzpůsobeny tomu, aby vám malý pomocník mohl například umíchat těsto nebo ozdobit muffiny. Dejte na názor dítěte při dochucování – to jim dodá pocit, že jsou v přípravě jídla nápomocní.
  • Dejte receptům vtipné názvy a napínavý příběh. Takové Pribináčkovy celozrnné vafle, po kterých budou mít sílu jako jejich oblíbený superhrdina, přinese dětem hned větší chuť k jídlu.
  • Že se jí očima už jste určitě slyšeli – u dětí to platí dvojnásob! Udělejte jídlo barevné, tvarujte do různých tvarů pomocí vykrajovátek nebo zkuste nádobí s oblíbeným vzorem.
  • S jídlem se nehraje! Nebo ano? Nechte své děti si občas pohrát s jídlem i přes to, že občas způsobí trochu nepořádku.
  • Neztrácejte trpělivost! Vždy svým dětem nabízejte zeleninu a ovoce a recepty stále obměňujte – někdy vegetariánské, někdy s masem a někdy něco sladkého. Jako inspirace vám můžou posloužit hravé sýrové dobrůtky Liptov, tvarohové mlsání pro děti od Lučiny nebo široká škála tvarohového mlsání od Pribináčka.

 

Inspirace na originální školní svačinky

Zde se můžete inspirovat a najít ten pravý recept pro vaše děti. Přejeme vám hodně zábavy s našimi nápady na svačinky a dobrou chuť!

 

Celozrnné vafle se skořicí, ovocem a Pribináčkem

Prbnck-resize-11-min.jpg

 

Obložený toast s Lučinou a zeleninou

Prbnck-resize-16-min.jpg

 

Banánové lívance se skořicí a borůvkami

Prbnck-resize-14-min.jpg

 

Muffiny s ovocem a vločkami

Prbnck-resize-3 (1)-min.jpg

 

Omrkni další recepty na svačiny >>>