Venku se sice ochladilo, ale kocour Pribináček si pro vás přichystal několik novinek a doprovodil je recepty na chutné snídaně a svačinky, které vám podzim zpříjemní. Pojďme se na ně podívat!
Věděli jste, že oblíbená krupička se dříve podávala jen ve svátek? Na Štědrý den se vařila ve vylepšené verzi, ze smetany, posypaná cukrem, skořicí a strouhaným perníkem. Kuchařka si proto dávala dobrý pozor, aby ji nespálila. S naší novinkou se vám nic takového nestane. Hotová mléčná krupička chutná za studena a teď na podzim i ohřátá, jednoduše v mikrovlnce.
Dopřejte si skvělou kombinaci jablek a aromatického koření a připravte si rychlý dezert do skleničky z druhé příchutě Pribináčkovy Pribináčkovy krupičky se špetkou skořice. Svou chutí vám připomene, že Vánoce už se doopravdy blíží. Děti vám určitě rády pomohou rozdrtit sušenky a navrstvit suroviny do skleničky. Chcete si zákusek ještě o kousek vylepšit? Posypte ho na závěr strouhanou čokoládou a přidejte ještě jednu špetku skořice navíc.
Krupička má maximálně jednoduché složení: jen mléko, smetana, pšeničná krupice a trocha cukru, v případě skořicové krupičky i špetku skořice.
Jestli milujte podzimní víkendová dopoledne s teplou snídaní, máme pro vás tip! Pribináček přichází s novou banánovou příchutí, která dokonale ladí s vláčnými banánovými lívanci. Tato pochoutka z čerstvého tvarohu a smetany vytvoří hladký krém s hustou konzistencí, který bude hezky držet lívance na sobě. Lívance ozdobené kopečkem banánové pochoutky jsou tak nejen lahodné, ale i na pohled dokonalé.
Další novinka, Pribináček jahoda, důstojně doprovodí i královskou snídani. Přesněji řečeno císařskou. Císařský trhanec, oblíbené jídlo Františka Josefa I., možná znáte z výletu do rakouských Alp. Podle legendy se chtěl dvorní kuchař trefit do noty císařovně Sissi, která z obavy o svoji postavu zákuskům moc neholdovala. Proto pro ni vymyslel dezert rozdělený na malé kousky. Císař, německy Kaiser, se nad „nepořádkem“ na talíři rozčílil a použil přitom slovo „Schmarrn“ označující nepovedenou věc. Pak vzal ale trhanec na milost, a dokonce ho vyžadoval. Nadýchanému sladkému dezertu se podle toho říká „Kaiserschmarrn“. Ještě teplý trhanec připravený podle našeho receptu s dipem z jahodového Pribináčku by určitě přišel k chuti i císařské rodině.
Ještě vás honí mlsná? Podívejte se na další recepty s Pribináčkem.
Odebírejte náš newsletter.