title
malinovy-cheesecake_1245x915px (1).png
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Malinový cheesecake

90 min
8 porcí

Budete potřebovat

  • 480 gLučina Smetanová
  • 100 gměkký tvaroh
  • 200 g máslové sušenky
  • 200 gmáslo
  • 4 polévková lžícemalinový džem
  • 250 mlsmetana ke šlehání
  • 1 baleníprášková želatina
  • 2 polévková lžícemoučkový cukr
  • 100 mlvoda
  • čerstvé maliny
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. Sušenky rozemelte najemno. 
  2. Máslo nechte rozpustit a vlijte k sušenkám, promíchejte. 
  3. Na dno koláčové formy nasypte směs sušenek s máslem a upěchujte. 
  4. Dejte do lednice ztuhnout.
  5. V míse si smíchejte Lučinu Smetanovou s tvarohem a moučkovým cukrem.
  6.  Do vody nasypte želatinu a nechte nabobtnat. 
  7. Přelijte směs do kastrůlku a nechte zahřát. 
  8. Přidejte malinový džem a důkladně promíchejte, dokud želatina nebude rozpuštěná. 
  9. Šlehačku vyšlehejte dotuha, vmíchejte ji do krému a přidejte malinovou směs, vše zamíchejte.
  10. Směs navrstvěte na sušenkovou krustu a dejte vychladit do lednice, ideálně přes noc. Před servírováním ozdobte čerstvými malinami a snítkami máty.

Výživové údaje na 100 g

energie
1304,5 kj / 310,6 kcal
tuky
24,4 g
sacharidy
16,5 g
z toho cukry
7,6 g
bílkoviny
6,4 g
sůl
0,2 g
vláknina
0,4 g