title
zapeceny_kvetak_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Květák s hráškem, sýrovou omáčkou a krutony

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 baleníApetito Omáčka s ementálem
  • 1 ks
  • 1 hrnek mraženýhrášek
  • sůl a pepř
  • 2 krajícechleba
  • 2 lžíceolivový olej
  • 0.50 čajová lžičkasušený česnek
  • 0.50 čajová lžičkasušený tymián
1.jpg
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C a připravíme si pekáč.
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme květákové růžičky asi 5–7 minut, dokud
    nezměknou, ale zůstanou stále mírně křupavé.
  3. Poté přidáme hrášek a vaříme další 2–3 minuty. Scedíme a zeleninu necháme
    stranou okapat a osušit.
  4. Květák s hráškem vložíme do pekáče a zalijeme sýrovou omáčkou.
  5. Pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut.
  6. V míse smícháme chleba nakrájený na kostičky s olivovým olejem, česnekem
    v prášku a sušeným tymiánem a ochucené chlebové kostky osmahneme na pánvi
    do zlatova.
  7. Hotový květák s hráškem necháme trochu vychladnout a podáváme s chlebovými
    krutony.

! Náš tip !

Výborné jídlo pro všechny, kteří milují sýrové omáčky a zároveň chtějí do svého
jídelníčku zařadit více zeleniny.

Výživové údaje na 100 g

energie
412,8 kj / 98,3 kcal
tuky
3,5 g
sacharidy
11,2 g
z toho cukry
2,2 g
bílkoviny
4,2 g
sůl
0,6 g
vláknina
3,1 g