Troubu předehřejeme na 200 °C a připravíme si pekáč.
V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme květákové růžičky asi 5–7 minut, dokud nezměknou, ale zůstanou stále mírně křupavé.
Poté přidáme hrášek a vaříme další 2–3 minuty. Scedíme a zeleninu necháme stranou okapat a osušit.
Květák s hráškem vložíme do pekáče a zalijeme sýrovou omáčkou.
Pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut.
V míse smícháme chleba nakrájený na kostičky s olivovým olejem, česnekem v prášku a sušeným tymiánem a ochucené chlebové kostky osmahneme na pánvi do zlatova.
Hotový květák s hráškem necháme trochu vychladnout a podáváme s chlebovými krutony.
! Náš tip !
Výborné jídlo pro všechny, kteří milují sýrové omáčky a zároveň chtějí do svého jídelníčku zařadit více zeleniny.