title
Nakládaný Sedlčanský Hermelín s jalapeños a tymiánem.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Nakládaný Sedlčanský Hermelín s jalapeños a tymiánem

20 min + (plus 7 dní zrání)
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 1 ks (nakrájená na kolečka)červená cibule
  • 1 stroužek (tenký plátek)česnek
  • 2 ks (nakrájené na kolečka, semínka dle chuti)jalapenõ
  • 2 ksbobkový list
  • 1 čajová lžička (černý celý)pepř
  • 0.50 čajová lžička (celé)nové koření
  • 1 snítka (čerstvý nebo 1 lžička sušený tymián)tymián
  • 200 ml (nebo slunečnicový na zalití)řepkový olej
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Hermelíny rozkrojíme podélně napůl.
  2. Do sklenice dáme vrstvu cibulových koleček, přidáme jalapeños, česnek, tymián a koření (pepř, nové koření, bobkový list).
  3. Na vrstvu koření položíme rozkrojené Hermelíny řezem nahoru.
  4. Obsah sklenice zalijeme olejem tak, aby byly všechny ingredience ponořené.
  5. Sklenici uzavřeme a necháme zrát při pokojové teplotě 2–3 dny, poté ji přesuneme do chladu. Doporučená doba zrání je 7 dní.

! Náš tip !

Ochucený olej z nakládání nevylévejte. Můžete ho využít jako dresink na salát nebo pečenou zeleninu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1282.6 kj / 305.4 kcal
tuky
27.4 g
sacharidy
1.7 g
z toho cukry
1.2 g
bílkoviny
13.8 g
sůl
1.4 g
vláknina
0.5 g