title
27a_1245x915px (1).png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Pikantní grilovaný Hermelín

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 baleníSedlčanský Hermelín na gril Pikantní (4x100g)
  • 8 stroužekčesnek
  • 4 čajová lžičkarostlinný olej
  • 4 lžícesádlo
  • 4 krajícechleba
SEDLCANSKY_Na_gril_Pikantni_4x100g_400x400px.jpg
  1. Na rozpáleném grilu nejdříve zlehka opečte krajíc chleba z obou stran, bude to trvat asi 2 minuty. Poté jej potřete sádlem a nakonec česnekem.
     
  2. Sedlčanský Ohnivák vyjměte z obalu a zasypte ho pikantním kořením z balení. Česnek oloupejte a jeden stroužek prolisujte. Tuto směs navrstvěte na Hermelín, zabalte vše do alobalu a ogrilujte tak, aby se pod křehkou, ale pevnou kůrkou Hermelínu začalo sýrové jádro rozplývat do krémové konzistence.
     
  3. Topinku dejte znovu na gril, ale pro tentokrát navrch rošťácky položte připravený Ohnivák. Nechte pomalu grilovat cca 2 až 4 minuty.

! Náš tip !

Pro drsné rockery: Rozpálený Hermelín ještě trochu přiostřete jalapeňos papričkou. Negrilujte ji, jen ji nadrobno nasekanou nasypte navrch.

Výživové údaje na 100 g

energie
1479,3 kj / 352,2 kcal
tuky
29,3 g
sacharidy
8,2 g
z toho cukry
0,8 g
bílkoviny
14,9 g
sůl
1,4 g
vláknina
0,5 g