title
vyprazane-bryndzove-pirohy_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Smažené brynzové pirohy

30 min + + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 kslistové těsto
  • 50 gLiptov brynza
  • 100 gbrambory
  • sůl a pepř
  • 1 ksvejce na potření
  • olej
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Brambory v misce smíchejte s brynzou, v případě potřeby osolte a opepřete.
     
  2. Z těsta nařežte čtverce, do středu vložte trochu nádivky a přeložte do tvaru trojhranu.
     
  3. Strany potírejte rozšlehaným vajíčkem, aby se dobře slepily.
    Chvíli smažte ve směsi oleje a másla.
     
  4. Hotové pirohy vyndejte, nechte okapat na savém papíru a podávejte s jogurtovo-paprikovým dipem.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Breslava.

Výživové údaje na 100 g

energie
1459,9 kj / 356,2 kcal
tuky
27,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
22,4 g
sacharidy
1,6 g
z toho cukry
1,3 g
bílkoviny
6,2 g
sůl
0,9 g