V míse smíchejte máslo, mouku a sůl. Jakmile vznikne hmota podobná drobence, přilijte vodu a vytvořte hladké těsto, které dejte na půl hodiny do lednice. Mezitím si připravte náplň.
Pokrájejte česnek a slaninu. Na rozpálené pánvi osmahněte česnek, přidejte slaninu, orestujte společně a přidejte špenát. Pokud máte mražený špenát, je dobré ho předem rozmrazit a vymačkat z něj přebytečnou vodu. Náplň osolte a nechte zchladnout.
Těsto vyválejte podle velikosti formy (dortovou formu o průměru 25 cm) a vyložte jím vymazanou formu. Okraje těsta musí být zvednuté podle okraje formy, aby náplň nevytekla. Dno propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby asi na 15 minut při teplotě 170 °C.
Do zchladlé náplně vmíchejte jeden a půl Hermelínu pokrájeného na kostičky, smetanu a vajíčko a promíchejte.
Těsto po 15 minutách vyndejte z trouby, nalijte do něj náplň a vršek koláče poklaďte zbytkem Hermelínu. Pečte dalších cca 20 minut, dokud těsto nezezlátne a náplň se nezpevní.