title
3a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Sýrový koláč se špenátem a slaninou

60 min
8 porcí

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín Smetanový 100 g.png
  1. V míse smíchejte máslo, mouku a sůl. Jakmile vznikne hmota podobná drobence, přilijte vodu a vytvořte hladké těsto, které dejte na půl hodiny do lednice. Mezitím si připravte náplň. 
  2. Pokrájejte česnek a slaninu. Na rozpálené pánvi osmahněte česnek, přidejte slaninu, orestujte společně a přidejte špenát. Pokud máte mražený špenát, je dobré ho předem rozmrazit a vymačkat z něj přebytečnou vodu. Náplň osolte a nechte zchladnout.
  3. Těsto vyválejte podle velikosti formy (dortovou formu o průměru 25 cm) a vyložte jím vymazanou formu. Okraje těsta musí být zvednuté podle okraje formy, aby náplň nevytekla. Dno propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby asi na 15 minut při teplotě 170 °C.
  4. Do zchladlé náplně vmíchejte jeden a půl Hermelínu pokrájeného na kostičky, smetanu a vajíčko a promíchejte. 
  5. Těsto po 15 minutách vyndejte z trouby, nalijte do něj náplň a vršek koláče poklaďte zbytkem Hermelínu. Pečte dalších cca 20 minut, dokud těsto nezezlátne a náplň se nezpevní.

Výživové údaje na 100 g

energie
729,8 kj / 173,8 kcal
tuky
13,6 g
sacharidy
8,3 g
z toho cukry
0,6 g
bílkoviny
4,5 g
sůl
0,7 g
vláknina
0,6 g