title
Sedlcansky-gril_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný Sedlčanský Hermelín s medovo-bylinkovým dipem

25 min
4 porce

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín na Gril Originál s grilovacím kořením4x100g.png
  1. Připravíme marinádu smícháním medu, hořčice, olivového oleje, nasekaných bylinek a citronové šťávy.
  2. Hermelíny potřeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu.
  3. Položíme na rozehřátý gril (asi 200 °C) a grilujeme 8–10 minut, dokud sýr uvnitř nezměkne. Za stejný čas je můžeme také připravit v horkovzdušné fritéze předehřáté na 180 °C (doporučujeme položit na pečicí papír).
  4. Sýry opatrně rozbalíme, pokapeme částí marinády a lehce opepříme.
  5. Vrátíme na gril na 1–2 minuty, aby se povrch zapekl a marináda zkaramelizovala.
  6. Podáváme s křupavou houskou nebo bagetkou, zbylou marinádu servírujeme jako dip.

Výživové údaje na 100 g

energie
1271.0 kj / 302.6 kcal
tuky
16.8 g
sacharidy
24.2 g
z toho cukry
3.2 g
bílkoviny
14.0 g
sůl
1.5 g
vláknina
1.1 g