title
Návrh bez názvu (21).jpg
(0 z 1 hodnocení)

Grilování se sýry

 

Léto neznamená jen sluníčko, ale také grilovací sezónu! Kromě šťavnatých steaků,  hamburgerů a klobás si můžete na grilu připravit také sýry. Shromáždili jsme pro vás ty nejlepší recepty a nápady na grilování, abyste na příští gril, abyste na příští grilovací párty zabodovali s lahodnými pokrmy. Připravit můžete také skvělé přílohy, čerstvé saláty nebo lahodné omáčky. Objevte naše recepty na grilování hned teď a nechte se inspirovat!

 

Inspirujte se sýrovými recepty na gril:

 

Grilovaný Hermelín s dijónskou hořčicí a karamelizovanou cibulí 

14a_1245x915px (2).png

Grilovaný Hermelín s bylinkami a švestkovou omáčkou

18a_1245x915px.jfif

 

Proč je sýr ideální parťák na grilování?

 

Sýr by se při grilování neměl opomíjet. Ať už máte raději hermelín, který se uvnitř krásně roztéká nebo Liptovský oštiepok, který ugrilovaný krásně „vrže“ v ústech, vždy si sýr najde na grilovačce místo. Málokdo ví, že sýr může být skvělý náhradník masa – třeba v burgeru! Pro vegetariány a absolutní milovníky sýrů jsme si připravili krásně rozplývavý Burger se Sedlčanským hermelínem nebo za 10 minut připravený Burger se sýrovým steakem a coleslawem.

Pokud chcete své přátele a rodinu ohromit, vyzkoušejte netradiční grilovanou hrušku proloženou plátky hermelínu a medem nebo ogrilujte hranolčeky na gril s medvědím česnekem a bramboráky.

Jako přílohu připravte Salát s grilovanými broskvemi, mozzarellou a mátou, který vás překvapí svou kombinací sladkého a slaného. Na stole se vám neztratí ani římský salát s bryndzou nebo jarní salát s medovo-smetanovým dresingem.

 

 Salát s grilovanými broskvemi, mozzarellou a mátou

Salat_s_broskvemi_Lucina_1245x915.jpg

 

Naše tipy:

 

Saláty jako přílohy

Zelenina by neměla chybět na žádné grilovačce! Pokud neholdujete pouze zeleninovým salátům, vyzkoušejte třeba saláty těstovinové. Například ochutnejte Těstovinový salát s Lučinou & Skyrem.

 

Dipy a omáčky – hvězdy večera

S vhodnou omáčkou lze z jediného grilovacího receptu snadno vykouzlit mnoho variací a to ať už ji připravujete k masu, sýru nebo grilované zelenině. Oblíbené jsou zejména typické BBQ omáčky, česnekové dipy nebo pikantní variace, jako je salsa nebo chilli omáčka.

Náš tip: Na příští grilovačku si připravte velký výběr dipů a omáček a u vašich strávníků stoprocentně zabodujete! Chcete začít hned? Mrkněte na Brynzový dip s pečenou paprikou a tahini, Křenový dip nebo Bambino avokádový dip.

 

Brynzový dip s pečenou paprikou a tahini

5b0b1b759a359c562aceff6f2fda2900.webp

 

Prohlédněte si další grilovací recepty >>>